България

България е страна с богопомазана природа. Великолепните планини и китните равнини са само част от нейното богатство, защото красивото Черноморие е една от основните гордости на тази страна. То хармонизира в себе си диви плажове, модерни курорти и старинни градове. Крайбрежната ивица е дълга 378 км . Кристалната морска вода е идеална за гмуркане и наблюдение на морското дъно, а плажовете са известни със своя фин пясък. Две планини завършват своя поход в необятното море – това са Стара Планина със своя нос Емине и Странджа на юг. Устията на планините Ропотамо и Велека ще ви накарат да останете без дъх. Старинните Балчик, Несебър и Созопол ще ви пренесат в един бленуван паралелен свят, а модерните Варна и Бургас ще ви изкушат със своите атракции. Най – южната точка, село Резово, се намира в непосредствена близост до река Резовска, чието устие се явява границата на България с Турция. Водата е с умерена соленост и е приятна за къпане. Делфините са домоуправителите на това блаженство, като шансът да не видите делфин при едно седем дневно плаване е колкото шансът да не видите пингвин на Южния полюс. Наемете яхта в България и се насладете на тези прекрасни гледки, споменът за които ще ви топли през студените зимни дни.

Предлагаме ви възможност за наемане на яхта на напълно достъпни цени, с която да се насладите на най – красивите ни морски дестинации.

Балчик

Град, намиращ се на Северното Черноморие, в близост до Румъния. Вдъхновена от красотата на природата тук, румънската кралица Мария е построила един от най – впечатляващите дворци в страната. Ботаническата граница пък е известна в цял свят със своето многообразие и се нарежда на второ място в Европа по колекция от кактуси. Градът е малък, но една разходка по крайбрежната алея ще остави у вас ярък спомен, а крайморските капанчета са неизменна част от чара му.

Варна

Третият по големина град в страната и най-големият такъв по Черноморието. Не случайно е наричан морската столица на България. Тук всеки може да се отдаде на това, което го влече. Лятно време градът не спи и със своя нощен живот е атрактивна дестинация за всички купонджии. Оживената морска алея и уютните заведения, заедно с изящната плажна алея ежегодно впечатляват многобройните туристи. Римските терми са историческата гордост на града, завещана му още от римската епоха. Можете да се порадвате и на единствения делфинариум на Балканския полуостров. Многото музеи са наслада за почитателите на културния туризъм, а една разходка по прочутата морска градина ще релаксира и най – напрегнатите от вас.

Несебър

Това е един от най – известните курортни градове в страната. Уютните таверни и спиращата дъха гледка изпълват атмосферата с ухание на романтика и магия, а близостта му до Слънчев Бряг е в плюс за търсещите забавление. Старата мелница е един от символите на града, а със своето географско разположение и разчленение на стара и нова част курортът е изключително атрактивен за наблюдение от морето.

Созопол

Най–старият град по българското крайбрежие. Подобно на Несебър, градът е разделен на стара и нова част и е атрактивен за наблюдение от морето. В близост се намират 3 от общо 5 – те острова в България. Те са прекрасни за съзерцаване от крайбрежните капанчета и таверни. Яхтеното пристанище е малко, но очарователно. Тук можете да закупите някой от най – автентичните български символи и сувенири, а по- романтично настроените от вас биха могли да си направят портрет при художник на фона на красивата гледка.

Поморие

Това е третият по големина град на българското черномориие и един от най – старите такива в страната. Разположен е на едноименен скалист полуостров, навлизащ 3,5 км в морето. Подобно на Несебър и Созопол, Поморие е уникална гледка за наблюдение от морето. Привлича туристите с бистрата си вода и с нетрадиционния си черен пясък, постилащ неговите плажове. Известен е със своя балнеологичен туризъм и е предпочитан за лечебни цели. Действащият мъжки манастир „Свети Георги“, резерватът „Стари поморийски къщи“, Църквата „Преображение Господне“ и музея на солта са само някой от забележителностите на този очарователен град.

Свети Влас

Свети Влас е може би най – атрактивният курорт по черноморието. Разположен е в подножието на Стара планина и хармонизира прохладния планински въздух с топлия морски климат. Плажът му е наситен с фин и златист пясък. Градът е известен със своето много модерно яхтено пристанище – най- модерното по Черноморието. Тук редовно отсядат скъпи и луксозни яхти. Със своята неподражаема уютност и съвременно излъчване пристанището е изключително атрактивно за любителите на яхтения туризъм.

Бургас

Това е вторият по големина град по Черноморието и един от най – бързоразвиващите се градове в страната. Бургас е модерен и рязко прогресиращ с нови проекти, доближаващи го до водещи европейски пристанищни градове. Лятото градът не спи. Улиците са оживени, а жените – прелестни. Бургас обаче не изостава и културно със своите многобройни музеи и старинни църкви. Морската градина, подобно на варненската, е идеална за почитателите на разходките.