Резервации

При евентуален интерес към определена яхта, период и дестинация лицето отправя запитване по телефон или имейл. След отговор относно това дали избраната яхта е свободна за съответния период, клиентът трябва да потвърди своята резервация или директно да превде депозита. При потвърждаване на резервацията яхтата се блокира за 2 дни, в които клиентът трябва да преведе депозитът. В противен случей яхтата е свободна за други резервации. Депозитът се превежда по банков път. Останалата част от сумата се изплаща на представител на фирмата, обикновено капитана, преди началото на екскурзията. Под всяка яхта в раздел “ЯХТИ И ЦЕНИ” са посочени параметрите, които влизат в цената и съответно тези, които не влизат.

Лошо време

Поради стремежа на Bulgaria Yachting да осигури на своите клиенти едно незабравимо преживяване, при лоши метереологични условия – съответно буря или силно вълнение, фирмата си запазва правото да отмени екскурзията при горепосочените обстоятелства. В такъв случай клиентът може да промени датата на ескурзията или изцяло да я отмени, в зависимост от своите препочитания. При отменен наем фирмата поема отговорността да прехвърли обратно заплатения депозит до 24 часа.

Ваучер за наем

Ваучерът за наем е предназначен за клиенти, които искат да направят подарък на свои познати. Системата е същата, както при наемът на яхта – осъществява се запитване. След това при потвърждаване на интереса се издава ваучер, който се изпраща онлайн на клиента. Ваучерът се издава поименно на лицето ползвател на услугата и е валиден на място срещу личен документ.