Гърция

Стане ли дума за яхтен туризъм, може би Гърция е първата страна, която трябва да изникне във вашето съзнание. Страната неизменно присъства във всички топ класации за яхтени дестинации. Изключително предимство и късмет за България и страните от Източна Европа е близостта им до този чартърен рай. Със своите между 1 600 и 6 000 острова, в зависимост от дефиницията, тя предлага уникално разнообразие от маршрути и дейности за морските любители. Великолепието ѝ хармонизира уникална комбинация от античност, девственост и райско усещане.Уникален чар и придават старинните градове, средиземноморският полъх и самотните островчета. Страната разполага с една от най-дългите брегови линии в света – 12та подред – със своите 13 676 км. Около 80% от територията на Гърция се състои от планини и хълмове, което я прави една от държавите с най-много планини в Европа. Най-високият и връх е Митикас – 2917 метра. Средиземноморската перла на Балканския полуостров съчетава не една, а няколко островни групи, които ще ви оставят без дъх – Спорадски острови на север, Циклади, Сарони и Додеканези на юг и Йонини на запад. Всяка от тях може да ви впечатли с острови, асоцииращи с пиратския нюанс на карибските такива, вода, прозираща от чистота, плажове, искрящи със своя златист пясък, и градове, предлагащи за всекиго по нещо – антични църкви, впечатляващи музеи и оживени таверни. Множество туристи наемат яхти под наем и се впускат в екзотична обиколка на гръцките острови. Страната впечатлява с богата флора и фауна – тук обитават редки видове птици, бозайници, както и делфин и средиземноморски тюлен монах. Наемете яхта в Гърция и се насладете на магията, наречена чартърен туризъм.

Предлагаме ви уникална екскурзия с яхта в Гърция, която ще остави спомен у вас за цял живот. Предоставяме ви луксозни ветроходни яхти под наем, които ще превърнат всеки един миг в магичен. Увековечете своята лятна почивка и осъществете своята екскурзия с яхта в Гърция.

Яхта Beneteau 41.1

Цена за седмица 2 600 €

Атина

Яхта Bavaria C38

Цена за седмица 2 700 €

Закинтос

Яхта Beneteau 38.1

Цена за седмица 2 000 €

Споради

Яхта Bavaria C42

Цена за седмица 3 000 €

Атина

Катамаран Lagoon 52

Цена за седмица 4 500 €

Атина

Катамаран Lagoon 46

Цена за седмица 4 800 €

Йонини

Острови Споради

Спорадите са група острови, разположени в североизточната част на Гърция, източно от големия остров Евбея. Състои се от 24 острова, само 5 от които са населени – Алонисос, Скиатос, Скопелос, Перистера и Скирос. Очароват със своята кристална вода, искрящи плажове и богата флора и фауна. Предпочитана дестиация е за любителите на чартърния туризъм, като предлагат възможност за различни маршрути. Особено са удобни за посещение от бъларските туристи поради своята близост до България – непосредствено под полуостров Халкидики. Предават на всеки посетител характерната средиземноморска култура. Най-посещавани острови от тази група са Скиатос, Скопелос и Аллонисос. Изключителлно често се наблюдават туристи, наели яхти под наем, опознавайки екзотиката на Гръцките Споради.

о. Скиатос

Скиатос се намира в северната част на Егейско море, на около 30 км от континенталната суша и на половината път между Атина и Солун. Той е най-космополитният остров от Спорадите и един от най-красивите гръцки острови. Едва ли бихте забравили отличаващата го кристална вода, асоциираща го с тропически остров, както и богатствово му от златисти плавожове – цели 60 на брой. Релефът му е неподражаем с иглолистните горе и хълмисти възвишения на север и полегналите маслинови гори на юг, което обуславя спокойно и безветровито време на по-приближените към Атина плажове. Най – големият град е едноименният такъв Скиатос. Разполага с две пристанища – старо и ново, които заедно с изящните бели и сини къщурки могат да потопят всеки в магията на Средиземноморието. В исторически план още тракийците дават неговото име, като по-късно островът преминава в римско и византийско владичество. Тук е билло подговяно гръцкото възтание, вследствие на което страната получава независимост. Две църкви красят неговите небосклони, а особена годост за острова е манастирът “Света Богородица”, където всъщност е измислено и съвременното гръцко знаме. В Скиатос е роден един от световноизвестните гръцки писатели – Пападиаментис, с когото местните жители особено се гордеят.

о. Сколопелос

Скопелос е част от Северните Споради и често се свързва със Скиатос поради географската им близост и фонетичната им подобност. Това е най-зеленият остров в Егейско море, като разполага с многобройни иглолисти и широколистни гори, както и такива от маслини, смокини и други. Има формата на саксофон , с “врата”, посочваща северозапад, и ” камбана “, разположена на изток. Известен е с добивът си на вино и маслини. Релефът му е предимно хълмист, като голяма част от плажовете са в подножието на могъщо спускащите се скали. Божествените му плажове и девствената му природа моментално потапят в магията на гръцките Споради. Безбройните безлюдни плажове, начело със залива Панормос, ще ви накарат да се почувствате така, сякаш сте сами в рая. Към хълмистата част ще ви отведат романтични малки улички, заобградени от уютни бели къщурки, а по крайбрежната част можете да се насладите на звучни тавернии и барове.Многобройните яхти около пристанището в най-големи град-Скопелос- са част от очарованието на едноименния остров. Според легендата о.Скопелос е основан от Стафилус – син на бог Дионис и принцеса Ариадна от Крит. В исторически план островът разполага с огромно богатство – над 360 църкви и параклиси. Фауната му впечатлчва дори не толква с редките си видове птици и бозайници, колкото с гнездовите територии на средиземноморския тюлен монах. Ако имате късмета да зърнете този игрив воден обитател, определено бихте запомнили това за цял живот. Местните жители особено се гордеят т с това, че тук и на остров Скиатос е сниман филмът Мамма Миа.

о. Кира Панагия

Кира Панагия е най-малко познатият и най-северният остров от гръцките Споради. Впечатлява с несравнимо красивите си заливи и полуострови, смело раздиращи водите на бистрото Егейско море. С площ от едва 25 квадратни километра, той е обитаван от само един жител – мистичния монах на манастира Кира Панагия. Именно от едоименния храм произлиза и името на самия остров. Манастирът е разполжен в източната част и е символ тук. В адрминистративно отношение Кира Панагия е част от Алонисос, но е зависим от светия манастир Лавра на Атон. Тук има две пристанища-Агиос Петрос и Плантис, което е било използвано за убежище на пирати през Средновековието. Историята на Кира Панагия започва през 963 година, когато Свети Атанасиос купил острова от византийските владетели в Константинпол, за да бъде използван като зависим от Атон и да предоставя на наблизонамиращите се манастири месо, мед, зехтин и други. Дали ще се наслаждавате на истирическите му ценности или красивите му девствени плажове, в Кира Панагия просто можете да избягате от реалността и да изпитате от чара на това да си сам на божествен остров.

о. Алонисос

Алонисос се намира в близост до Скиатос и Скопелос, в западната част на Егейско море. Въпреки, че е по-голям от Скиатос, Алонисос е най-малко обитаемият и спокойният от трите острова. Столицата и най – голямото пристанище, за разлика от другите Спорадски острови, не е едноименното градче Алонисос, а е Патирити – живописно пристанище с красиво павирана крайбрежна улица. Острвът е 20 км дълъг и 5 км широк. Населението му наброява 1 500 жители, като по-голямата част от тях обитават южната част – северната е почти безлюдна. По крайбрежието му, типично в духа на средиземноморската култура, са разпръснати множество капанчета и кафенета.Чарът му се допълва от многобройните усамотени плажове, както и от кристалните му дълбини – тук са едни от най – големите такива в Егейско море. В митологичен план Алонисос се свързва с бащата на Ахил – Пелей. Заслужава си да посетите Хриси-Милия и красивия плаж Кокинокастро. Тук е създаден първият морски национален парк в Гърция, където, подобно на Скопелос, можете да зърнете една от гордостите на Гърция – средиземноморския тюлен монах. В покрайнините на острова са потънали множество интересни кораби и руини на градове. Като цялло Алонисос е тих и спокоен, изключително привлекателен със своите заливчета, усамотени плажове и редки морски обитатели.